Nykyinen Akaa on muodostunut kolmen aiemman kunnan liityttyä yhteen. Käytännössä kunnassa on tämän vuoksi kolme isompaa taajamaa ja niillä  kaikilla omat erityispiirteensä. Jos kaipaat tekemistä pridepäivän odotusaikoihin tai haluat tulla tutustumaan Akaaseen muutenkin, tässä tärppejä:

 

Toijalassa

Akaan kirkko on tiekirkko ja se on suunnitellut alkujaan arkkitehti Carlo Bassi. Kirkon ulkonäköä muutettiin 1800-luvun loppupuolella esim kirkontornin osalta. Kirkko on avoinna ajalla 4.6.—2.8.2024 tiistaista perjantaihin klo 1114.

Pihlgren & Ritolan näyttelytalo, jossa toimii KaunisKylä-myymälä ja jossa on tänä kesänä esillä paperi- ja lasitaidetta, löytyy kirkon vierustalta Kalevantieltä. Se on avoinna elokuun alkupuolelle maanantaista lauantaihin klo 10—17.

Nahkialanlammen ympäristö on viihtyisä alue vaikka picnicillä käymiseen. Pihlgren & Ritolan tehtaanmyymälä sijaitsee lammen lähistöllä, Satamatien varressa ja on avoinna maanantaista perjantaihin klo 9—16.30 ja lauantaisin klo 10—14.

Rautatieaseman lähellä, ratojen toisella puolen, veturitalleilla toimii Veturimuseo, joka on avoinna 10—16.

Torin tuntumassa on myös Akaan vanha hautausmaa ja keskiaikainen kappeli.

Toijalan keskustasta löytyy Valtatien varrelta kahvila, useampi ravintola ja S-market, apteekki, kirpputoreja ja kauppoja. K-market löytyy vanhan hautausmaan takaa. Torin kulmalla on Torigrilli ja torilla jäätelökioski. 

Hämeentien varrelta ratojen toiselta puolen löytyy myös kierrätyskeskus osoitteesta Hämeentie 41 ja joka on avoinna maanantai—perjantai klo 9.00—16.00 ja lauantaisin 10.00—14.00.

Toijalan Satama löytyy noin viiden kilometrin päästä keskustasta ja siellä on paitsi uimaranta ja veneranta, myös karavaaniparkki, ravintola, vesipuisto, kesäteatteri sekä paljon erilaista oheistoimintaa. Sataman alueella kulkee myös luontopolku ja sen varrelta löytyy lintutorni ja toisesta päästä aluetta myös laavu.

Toijalan ABC:n läheltä moottoritien varresta löytyy Lidl, vaatemyymälä ja pari ravintolaa.

Rautatieaseman lähistöltä löytyy iso liikunta- ja  liikennepuisto Liikkis. https://akaa.fi/kohteet/liikenne-ja-liikuntapuisto-liikkis-hauskoja-elamyksia-koko-perheelle/

Aseman lähellä sijaitsee nostalginen elokuvateatteri Toijalan Kino

Toijalan voit tutustua myös kulttuuriympäristöreitin kautta. https://akaa.fi/tee-ja-viihdy/kulttuuri/kulttuuriymparistoreitti/

Viialassa

Matkalla asemalta Sampolaan on mahdollisuus käväistä kirjasto Vilkussa katsomassa osana Akaa Pridea järjestettävää sateenkaarinuorten näyttelyä. Pride-päivänä näyttely on avoinna kello 17—19.

Keskuskadun varrelta ja torin ympäristöstä löytyy pari ruokaravintolaa ja Seurahuoneen Vanha holvi. Samalla alueella sijaitsevat myös S-market, apteekki ja K-market. 

Keskuskadun varrelta löytyy myös retrokauppa Mappi Ö, joka on avoinna ke—pe 12—18, la 10—16 ja saman kadun varrelta löytyy myös parikin kirpputoria.

Haihunkosken alue ja kauniit koskimaisemat löytyvät eri puolelta rataa kuin missä keskusta on, Rautatiekadun varrelta. Haihunkoskella toimii myös kahvila Haihu, osoitteessa Rautatiekatu 24. Se on avoinna ke—to 12—20, pe 10—18, la—su 12—18.

Viialassa on uimaranta Luttusissa muutaman kilometrin päästä keskustasta Toijalan suuntaan osoitteessa Luttunen 14. Rannalla on sauna ja kesäkioski.

Viialan toinen uimaranta löytyy Arajärveltä kirkasvetisen erämaajärven rannalta. Ympäristössä on luonnonsuojelualuetta ja yhteys luontopolulle. Alueella on myös mahdollisuus leiriytyä ja kaupungin vuokraamia mökkejä. 

Kylmäkoskella

Kylmäkosken aseman kyläyhdistyksen Kesäkioski on avoinna päivittäin klo 12—18. 

Kauppakeskus Milleri löytyy ysitien varresta. Siellä on Tokmanni ja iso kirpputori.

Kylmäkosken kirkonkylän alueella voi ihailla upeaa koskimaisemaa.

Kylmäkosken kaunis kirkko on avoinna ma—su 24.6.—21.7.2024 klo 11—16

Uimaranta löytyy Tipurin alueelta osoitteesta Pajamäentie 15.